They call him Mr. Outside

Gud. Det här med att börja blogga igen alltså. Är det inte lite som i att springa in i ett gammalt ex på stan, och känna: “Hur tänkte jag där?”, “Vem var jag?” och “Fly!! Spring som vinden, din graciösa hind!!”? Denna glatt självförhärligande scen känns liksom lite… obekväm… att äntra efter några månader av goa kvalitetskalorier, karmafinnar, kutrygg, närsynthet, social fobi och/eller dödsångest. Denna inte-tv-inte-ens-radio-men-kanske-insändarpersonlighet? är nog inte skapt för rampljuset egentligen. Men likt Eva Nazemson ska jag kasta mig tillbaka med ett obekymrat “WOOOOOOOO!!!” och köra på som om ingenting har hänt.

ADTWO13

Snabbkursen “Mitt liv de senaste sex månaderna” (så att vi kommer tillbaka på banan igen):

tumblr_mkwkltUem51qzx2nho1_500

Tina i Bob’s burgers. Igenkänningsfaktor: nivå smärtsam.

BRUUUUUUUUCE!!! Än en gång: vilken MAN. En över nio timmar lång terapisession i Stockholm med min älskade work husband slash uncle var precis vad jag behövde.

– Jag har utvecklat ett stort problem med auktoriteter. Har under nio års tid i stum och storögd förundran sett på när Snorre vecklat ut alla sina 194 centimeter och låtit sin hotfulla skugga falla över tanter med rollatorer och tioåriga barn, innan fördämningen brustit och oförskämdheterna börjat forsa. Och nu bestämt mig för att med min lilla, lilla näbb picka mig ur det tunna, tunna skyddande skalet som en konflikträdd tillvaro innebär… och börja agera vansinnigt otrevligt mot Arbetsförmedlingens och Skatteverkets och Skånetrafikens personal vid minsta provokation. Min ekonomiska framtid känns sådär.

– Jag har känt en intensiv lust att slå till ett litet barn. Rör den lilla snorungen min hund en gång till så kommer jag bryta näsan på honom, och det kommer att vara en akt i triumfens, självrespektens och välbefinnandets tecken.

– Jag tänker aldrig ta av mig min nya Brucetröja. Den ska vittra bort från min kropp eller spridas för vinden i form av små saltkorn när tiden är inne. (I might not be attractive på arbetsmarknaden. Or anywhere else.)

Brienne-of-Tarth-Jaime-Lannister-jaime-lannister-34183906-1920-1080

– Jaime och Brienne i Game of Thrones. Igenkänningsfaktor: Big woman in a suit of armor. Take that away, and what are you? Svar: också retad för min testosterona uppenbarelse. Och förtjust mot min vilja i the Kingslayer i form av generic Danish male actor i ovårdat skägg och trasor. Kan även vara svältfödd på intressanta kärlekshistorier i denna dyra snuskkavalkad.

– Lizzie utvecklas så himla fint. Bortsett från att hon eventuellt hade världshistoriens dyraste PMS för några veckor sedan, så… Så. Himla. Fint!

sommardag

WOOOOOOOOOOOOOOOO!!!

Comments are closed.