“Alltså det finns ett parallellt Anna Karlsson-universum, där allt som inte händer händer”

Så! Nu har jag äntligen gjort upp med mitt förflutna. Dragit ur respiratorsladden som höll mitt ex vid liv. Renat mitt blod. Wordfeud är raderat. Det var inte hälsosamt för mig, detta ständiga pendlande mellan framgångens svindlande höjder och nederlagets absoluta botten. Och med det menar jag att jag vann första matchen, förvandlades till ett vidrigt, självgott litet as, och förlorade samtliga därefter. Kallade min svägerska för ‘JÄVLA HORA!!!’ när hon lade ‘riggs’ för typ 97 poäng (hon gick hem) och började gråta när jag bara hade konsonanter på handen eller aldrig fick ett ‘s’… Sött. Det hela slutade med att jag började fuska, FORTSATTE ATT FÖRLORA, och sedan kastade spelet åt helvete och började ta receptbelagda mediciner. Show me a good loser, and I’ll show you a loser!

Helt klart mina sämsta ögonblick sedan jag snäste åt en gammal tant på gården att rollatorer borde förbjudas. Eller nej, sedan jag ignorerade en hel invandrarfamilj på tåget för några veckor sedan, trots mammans förtvivlade snyfthistoria om att hennes lilla son hade mycket svår astma och att jag inte fick sitta där med hunden… Fällde inte så mycket som en krokodiltår för varken hennes eller den rådjursögda pojkens tragiska öde, utan banade mig hänsynslöst fram till min plats och slog mig bekvämt tillrätta. Förra gången var det också någon som snäste: “Hallå där! Måste ni sitta här med hunden? Jag är faktiskt allergisk!” och då vi fick tålmodigt (nåja) förklara att BOKA FÖR I HELVETE INTE PLATS I DJURVAGNEN OM DU ÄR SÅ JÄVLA ALLERGISK DÅ!!!” Herregud. Vad är det för fel på folk?

Hur som helst. Var Anna Karlsson + hund i rätt vagn när hon uppträdde som en maktlysten plantageägare och irriterat välkomnade kvinnans beslut att kalla dit tågvärden, eller hade hon satt sig i fel vagn? Och fick hon sedan sitta skamset på huk vid tågdörren och blinka bort tårarna medan konduktören skällde på henne hela vägen till Södertälje? I think we both know the answer to that one…

20121222-125926.jpg

PS. “Plants”… Jag blir bara SÅ TRÖTT.

One thought on ““Alltså det finns ett parallellt Anna Karlsson-universum, där allt som inte händer händer”

  1. Jag beklagar ditt tråkiga synsätt på vårt spel, jag hade väldigt kul, speciellt när du var gråtfärdig och svor så det stod härliga till!
    Hoppas du har det bra där hemma, kommer vara tomt på julafton, syftar självklart på Lizzie 😉