VAOOK vs AF

Rond 1. Kvinnan i informationsdisken frågar – utan ironi – om jag har några funktionshinder.

VAOOK – AF: 0-1 (KO)

Rond 2. Ber om hjälp att fylla i ett formulär om arbetslöshetsersättning när man inte varit medlem i någon A-kassa. Första obligatoriska frågan: välj A-kassa. Är själva sinnebilden av kristet, svenskt lugn när jag lydigt sitter och väntar med händerna sedligt knäppta i knäet i 25 minuter. När ingen kommer börjar jag fylla i det själv, men med felaktiga uppgifter så snart jag inte vet svaret/min situation inte finns representerad bland alternativen. Planen är förstås att gå tillbaka och korrigera när hjälpen väl anländer. Blir färdig, väntar ytterligare 15 minuter – ingenting. Telefonen ringer, jag svarar, och under tiden smiter arbetsförmedlaren förbi snabb som en liten vessla och skickar iväg det felaktiga formuläret innan jag ens hinner reagera. Går hem.

VAOOK – AF: 0-2

Rond 3. Haltar ner till stan med trasiga knän och blåsor på båda hälarna. Arbetsförmedlingen är stängd.

VAOOK – AF: 0-3

Stay tuned för den rafflande uppgörelsen i rond 4 imorgon! 

Comments are closed.