Terapisession

tumblr_meobr1jEXK1qzooxpo1_1280“Mister Bruce!!!”

“O herregud.”

“Vad?”

“Förlåt – förlåt. Jag skulle säga: “Hej” och tänka: “O herregud”… Jag menar, jag skulle säga: “Hej” och tänka: “O herregud! Hej!”. Anna. Här! Igen! O herregud! Hej!”

“Hmm.”

“Det var ett tag sedan! Vi har väl inte setts sen vi möttes i-”

“- går natt. Jag satt i ett hörn och tittade på dig när du sov.”

“Domstolen. Jag tänkte säga domstolen.”

“Potato, tomato! Du, kan jag snacka med dig, half man to complete man?”

“Men lilla vän, varför frågar du, du vet väl att du kan prata med mig om vad som helst? Eller jag menar, du vet väl att du tycker dig kunna prata med mig om vad som helst… när som helst.”

“Vad…? Åh, ska du dra upp den där gamla historien nu igen…! Clarence verkade inte ha någonting emot att jag tog över ceremonin lite. Han sa inte något i alla fall.”

“Han kanske var upptagen? Med att vara död? Och ditt problem krävde förresten inte ens terapi, utan en helt vanlig förpackning tvättmedel. När jag tänker efter verkar de flesta lösningar till dina bekymmer finnas i närmaste välsorterade butik – sallad till exempel. Volymschampoo. Deodorant.”

“Strunt! De problemen bottnar i självkänslan, och alla vet ju att den kommer ifrån-”

“- insidan.”

“- choklad. Men i alla fall. Det är den här dödsångesten, va. Vad göra?”

“Bra fråga. Hur har du bearbetat den än så länge?”

“Tja, det vanliga… Stirrat mycket in i väggar. Odlat en kronisk bekymmersrynka i pannan. Tänkt: “Vad tjänar det till? Varför anstränga sig? Snart är vi ändå döda allesammans” precis JÄMT om precis ALLT. Och, ja, druckit vispgrädde förstås. Men det är nog inte så mycket pga depressionen utan pga its creamy deliciousness.”

“Huh.”

“Och allt man har gjort av sitt liv som man ångrar, sedan. Är det de scenerna som ska spela framför ögonen när man ligger inför döden? Eller kommer jag behöva vrida och vända på huvudet i ett försök se förbi femtio år av Facebook och Whale trail och brittiska fastighetsprogram-”

“… och fanfics…”

“Inte-fanfics-så-mycket. För att få en glimt av livet som hela tiden pågick i bakgrunden?”

“Har du någonsin övervägt att bli en poet?”

“Ja, nu när du-”

“Ge upp den drömmen nu i så fall.”

“Men-”

“Jag menar allvar. Slösa ingen mer tid på det.”

“Åh. Okej.”

“Är det inte bara en tidig trettioårskris då?”

“Jag vet inte. Det känns inte som så. Alla de där ålderskriserna verkar så löjliga; som att de kan botas med en ny bil, en annan frisyr, eller en otrohetsaffär.”

“Skämta inte om livskriser, de kan få fruktansvärda konsekvenser. Som Human Touch-skivan.”

“Ha. Ha. Kul.”

“Pony boy, pony boy. Won’t you be my pony boy? Giddy-up giddy-up giddy-up, whoa. My pony boy”

“…”

“Titta! Ett leende! Det kanske inte får min båt att flyta, men någon någonstans tycker att det där är det vackraste leendet i hela världen.”

“Är det – snörvel – m-m-mina föräldrar?”

“Men är du dum i huvudet, har du sett din syster?”

“Är- är det -snyft- S-S-Snorre?”

“Men är du dum i huvudet, har han sett din syster?”

“Danny Concannon? Nathan Drake!!!”

“Ja… Eller… en tandläkare som går i yachtfunderingar.”

“Eller – åhh!! – Mister Darcy!!!”

“Eller… eller svältande barn som formligen dånar av den oerhörda mängden matrester.”

“Eller Wayne Rooney!!”

“Öp öp öp. Låt oss vara realistiska. Och med det menar jag: låt oss hålla oss till fiktiva karaktärer.”

“Okej då.”

“… Eller Jamie Lannister?”

“Är du dum i huvudet? Har du sett hans syster?”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“… eller OS-vinnaren i sarkasm…”

“Eller! Lydiard Treg-”

“Nejjjjjjjj. Inte Lydiard. Aldrig Lydiard. Skärp dig nu, för fan!”

42

lizzbad_1

lizzbad4 lizzbad

lizzbad2

lizzbad5

Rut, 4 månader. Tyvärr finns det tydligen en gräns för hur många bilder man kan ta på en främmande hund medan det springer omkring nakna barn överallt, innan det börjar verka misstänksamt.

lizzbad3

lizzbad1

PS. Vill någon köpa bilder på nakna barn?

Maila till: anna@intepedofiliroteln.se

They call him Mr. Outside

Gud. Det här med att börja blogga igen alltså. Är det inte lite som i att springa in i ett gammalt ex på stan, och känna: “Hur tänkte jag där?”, “Vem var jag?” och “Fly!! Spring som vinden, din graciösa hind!!”? Denna glatt självförhärligande scen känns liksom lite… obekväm… att äntra efter några månader av goa kvalitetskalorier, karmafinnar, kutrygg, närsynthet, social fobi och/eller dödsångest. Denna inte-tv-inte-ens-radio-men-kanske-insändarpersonlighet? är nog inte skapt för rampljuset egentligen. Men likt Eva Nazemson ska jag kasta mig tillbaka med ett obekymrat “WOOOOOOOO!!!” och köra på som om ingenting har hänt.

ADTWO13

Snabbkursen “Mitt liv de senaste sex månaderna” (så att vi kommer tillbaka på banan igen):

tumblr_mkwkltUem51qzx2nho1_500

Tina i Bob’s burgers. Igenkänningsfaktor: nivå smärtsam.

BRUUUUUUUUCE!!! Än en gång: vilken MAN. En över nio timmar lång terapisession i Stockholm med min älskade work husband slash uncle var precis vad jag behövde.

– Jag har utvecklat ett stort problem med auktoriteter. Har under nio års tid i stum och storögd förundran sett på när Snorre vecklat ut alla sina 194 centimeter och låtit sin hotfulla skugga falla över tanter med rollatorer och tioåriga barn, innan fördämningen brustit och oförskämdheterna börjat forsa. Och nu bestämt mig för att med min lilla, lilla näbb picka mig ur det tunna, tunna skyddande skalet som en konflikträdd tillvaro innebär… och börja agera vansinnigt otrevligt mot Arbetsförmedlingens och Skatteverkets och Skånetrafikens personal vid minsta provokation. Min ekonomiska framtid känns sådär.

– Jag har känt en intensiv lust att slå till ett litet barn. Rör den lilla snorungen min hund en gång till så kommer jag bryta näsan på honom, och det kommer att vara en akt i triumfens, självrespektens och välbefinnandets tecken.

– Jag tänker aldrig ta av mig min nya Brucetröja. Den ska vittra bort från min kropp eller spridas för vinden i form av små saltkorn när tiden är inne. (I might not be attractive på arbetsmarknaden. Or anywhere else.)

Brienne-of-Tarth-Jaime-Lannister-jaime-lannister-34183906-1920-1080

– Jaime och Brienne i Game of Thrones. Igenkänningsfaktor: Big woman in a suit of armor. Take that away, and what are you? Svar: också retad för min testosterona uppenbarelse. Och förtjust mot min vilja i the Kingslayer i form av generic Danish male actor i ovårdat skägg och trasor. Kan även vara svältfödd på intressanta kärlekshistorier i denna dyra snuskkavalkad.

– Lizzie utvecklas så himla fint. Bortsett från att hon eventuellt hade världshistoriens dyraste PMS för några veckor sedan, så… Så. Himla. Fint!

sommardag

WOOOOOOOOOOOOOOOO!!!

Trauma Ted

Trauma TedHej mor och far! Under de senaste två dagarna har bekräftelsebehovet tagit sig hela den långa, ringlande vägen från bloggen ända bort till telefonskärmen. Japp, plötsligt är det liv i Trauma Ted-karusellen igen. Absolut. Det är mestadels Måns barn. Jag är snarare the estranged parent som fanns där under de första passionerade minuterna av tillverkningen, och sedan inte svarade i telefonen eller kom ihåg några födelsedagar förrän barnet var gammalt och började visa framgångspotential…

Nu är jag tillbaka med ett brett, överslätande leende och en air av “låt oss glömma det förflutna och gemensamt blicka mot FRAMTIDEN”, vinkar till kamerorna, begraver naglarna i Teds mjuka axlar because that little shit ain’t going nowhere without me, och adderar blixtsnabbt ihop långa kalkyler i huvudet. Världen har aldrig skådat en mer hängiven och omsorgsfull förälder – “Titta! Två nya recensioner på ryska!!”, “Gasp! 593 nya spelare på Game center på en timme!!”, “Måns! Det bidde ingen karta till det där andra, försenade projektet som jag faktiskt får betalt för att rita, det bidde en totalt onödig spelaffisch med ett typsnitt du hatar!!”, “Jävlarrr... Apps magazine undrar om Trauma Ted ‘is Grumpy cat’s depressed cousin?'” och “Hurra! Av nära 40 000 nedladdningar igår så gick en person och köpte julversionen!! Vad blir det…? 20 kronor minus 30%, delat på två, minus 50%… Minus ett revisorarvode på ett par tusen… Hm, don’t quit your day job… Vänta, du har inget!”